KOS en pers

Vijf extra AED-toestellen aan sport- en jeugdlokalen

In Zulte werden vijf extra AED-toestellen geplaatst aan verschillende sport- en jeugdaccommodaties. Dit gebeurde op voorstel van gemeenteraadslid Pieter Verhalle.

Een automatisch externe defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. In Zulte werden op vraag van gemeenteraadslid Pieter Verhalle (Open Zulte) eind vorig jaar enkele nieuwe locaties aan voor deze AED-toestellen gekozen. Op initiatief van sportschepen Olivier Peirs (GVZ) werden deze onlangs geplaatst. 

De vijf locaties die Pieter Verhalle aankaartte zijn de turnzaal Jozef Heyerick, voetbalcomplex Tuinwijk, Olsene Sportief, de Waalmeers en Domein De Raveschoot. De gemeente zal nu onderzoeken hoe de gebruikers van deze accommodaties verder gemotiveerd kunnen worden om cursussen over het correct gebruik van deze AED-toestellen te volgen. In november organiseert men alvast gratis cursussen reanimeren en defibrilleren in samenwerking met Rode Kruis afdeling Zulte. 

--------------------

200.000 euro voor kleedkamers

Voetbalclub Olsene Sportief kan rekenen op een subsidie van 200.000 euro voor haar recent geopend nieuw kleedkamercomplex langs de Grote Steenweg. Dat was onder andere nodig omdat steeds meer meisjes voetbal spelen, waardoor er extra kleedkamers nodig waren. “Het complex is al klaar, en de club heeft zelf voor een prefinanciering gezorgd”, zegt schepen van Sport Olivier Peirs (GVZ). “Geen gezond principe”, vindt oud-burgemeester Henk Heyerick, nu oppositieraadslid voor CD&V. “Wij zijn in snelheid genomen.” Heyerick wijst er bovendien op dat het gebouw fors duurder is dan voorzien. “In het meerjarenplan was er 150.000 euro voorzien, nu kost het 296.000 euro. (Volgens Peirs betaalt de club zelf 96.000 euro, nvdr.). De club heeft trouwens meer nodig dan nieuwe kleedkamers. Het is een gemiste kans dat er geen masterplan is gemaakt voor de volledige voetbalsite, dan konden we een combinatie maken van kantine, kleedkamers en tribune. Onze conclusie? Het probleem van de sportsite is niet opgelost.” CD&V keurde de subsidie overigens wel goed

--------------------

website by www.interbiz.be